Papirtårnet

Papirtårnet er det eksklusive højhus ved bredden af Silkeborg Langsø, som er en blanding af bolig og erhverv
Klik på billedet for stor visning

Fakta om projektet

Bygherre: Aberdeen Asset Management Denmark A/S Omfang: 11.700 m²
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter Opstart: 2018
Ingeniør: Midtconsult Aflevering: 2020

Papirtårnet er med sine 70 meter et markant byggeri, beliggende i naturskønne, bynære omgivelser

papirtårnet

Højhuset markerer sig tydeligt i de meget lavere omgivelser, og får en moderne karakter. Facadernes opdeling i mindre felter i flammende tegl nedbryder højhusets skala, og teglstens-felterne fremviser en variation af mønstre og et spil i teglens rødlige toner. Facadens murværk og glaspartier opleves forskelligt, alt efter om man befinder sig langt fra eller tæt på bygningen, og de nøgterne, men fint detaljerede murflader og dimensioner refererer til den industrielle skala, karakter og historie, der er kendetegnende for hele området.

 

Tårnet vil huse en blanding af boliger og erhverv, med 1.000 m² erhverv i stueetagen. De øvrige etager, hvorfra der er en enestående udsigt over sø, skov og by, vil blive udformet som ejerboliger. Papirtårnet danner rammen om 83 boliger mellem 83 og 229 m², alle med rummelige altaner og med egen parkeringsplads i Papirhusets p-kælder. På de to øverste etager placeres fire luksuriøse penthouselejligheder i to etager på hver 250 kvadratmeter. Alle lejligheder bliver designet med store vinduespartier, der giver panoramisk udsyn over de pragtfulde, vidtstrakte omgivelser.

 

Papirtårnet bliver et byggeri i særklasse, både hvad angår arkitektur, materialer og dimesioner, og vil opleves som et nyt pejlemærke i Silkeborg.

Kontakt

 

Søren Christiansen
Teknisk direktør
Tel: +45 2272 7308
skr@kpc.dk