Alfa Laval hovedkontor i Søborg

Bygherre

Skanska Øresund

Arkitekt

Holfelt Arkitekter

Ingeniør

Rambøll

Omfang

3.650 m2

Opstart

2009

Aflevering

2010

Et fremtidssikret moderne og miljøvenligt Green Building domicil, som samtidig kun kræver et minimum af vedligeholdelse for at fremstå velholdt.

KPC København A/S har opført det nye danske domicil for den globale producent af løsninger til især den bioteknologiske og farmaceutiske industri, Alfa Laval. Det nye hovedkontor ligger i Søborg og er opført i tre fleksible etager med plads til i alt 170 medarbejdere.

Fremtidssikret miljøvenlighed

Blandt målsætningerne var at skabe en fremtidssikret miljøvenlig bygning, som lever op til kravene i EU's Green Building certificering. Af hensyn til miljøet og som yderligere markering af Alfa Lavals grønne profil. For eksempel er Alfa Lavals egne tekniske komponenter i det relevante omfang således indbygget i projektet.

Et af landets første

I tæt dialog med bygherren, Skanska Øresund, er det således lykkedes at skabet et af landets første Green Building-erhvervsdomiciler. Den certificering kræver lavenergiklassebyggeri med en reduktion af energiforbruget på mindst 25 %. Som led i den endelige energimærkning af den færdige erhvervsbygning blev der udover de krævede Green Buildings krav på 25 % målt en yderligere reduktion i det samlede energiforbrug på ca. 10 %.

Afleveret før tid

”KPC har både i forhold til tilbudsgivning, kontraktforhandling og gennemførelse af projektet ageret professionelt og været på forkant. Derfor har vi haft mulighed for at løse problemerne med rettidig omhu. Det har betydet, at byggeriet blev afleveret før tid og er gennemført inden for de økonomiske fastsatte rammer. Endda på trods af, at det var KPCs første EU Green Building-projekt i Danmark,” siger Elo Elsing, project manager, Skanska Øresund A/S.

Bygningens samlede tæthed

De flotte energibesparelser skyldes blandt andet bygningens samlede tæthed. Arkitektonisk er det bygget op af hvide præfabrikerede betonelementer, som i bygningens midte brydes af en lettere glasfacade. Indgangspartiet er også opført i et lettere materiale og udgør et åbent og imødekommende rum i hele husets tre etagers højde.

keyboard_arrow_up