CPH Highline

Bygherre

Skanska A/S

Arkitekt

Holscher Nordberg Architecture

Ingeniør

Oluf Jørgensen A/S

Omfang

Kontor 16.000 m2

P-kælder 6.000 m2

Opstart

2018

Aflevering

2020

Kontorhuset er inspireret af New Yorks populære High Line, der bugter sig mellem Manhattans skyskrabere og tilbyder attraktive uderum for newyorkerne. Tagfladen udnyttes til at skabe en grøn sti, der binder de forskellige terrasser og uderum sammen i forskellige niveauer.

Langs stien skaber borde og bænke sociale samlingspunkter og mødesteder, hvorfra udsigten til Københavns indre by og inderhavn kan nydes.
 

Den arkitektoniske zigzag-form

Arkitektonisk adskiller CPH Highline sig ved sin zigzag-form, der giver attraktive rum til ankomstområder ud mod vejen og ind mod gårdhaven. Indefra giver de vertikalt forskudte vinduer unikke arbejdspladser med optimalt lysindtag

Den unikke beliggenhed

Med en beliggenhed på Havneholmen får virksomheden et nærmiljø med en blanding af kontorer, eksklusive boliger, caféer, butikker og shopping- og indkøbsmuligheder.

CPH Highline er tæt forbundet med boligerne på Skibbroen og det maritime miljø omkring husbådene i den lille havn med roklub og mulighed for egen båd og egne kajakker.

Den grønne oase

Imellem CPH Highline og boligerne etableres en mindre grøn park med mulighed for "urban farming". Her kan områdets beboere og virksomhedens medarbejdere få græs under fødderne og et afbræk fra hverdagen eller arbejdet.

Bryggebroen og Cykelslangen sikrer nem og hurtig adgang for dem, der er på cykel, til Islands Brygge og Amager på den ene side og Vesterbro og indre by på den anden side.

keyboard_arrow_up