Herningsholm Gymnasium

Bygherre

CEU Herning

Arkitekt

KHR Arkitekter A/S

Ingeniør

Rambøll Danmark A/S

Omfang

10.500 m2

Opstart

2009

Aflevering

2010

Området omkring Lillelundsvej er ved at udvikle sig til et selvstændigt byområde.

Udadtil signalerer bygningen en ro med sine afbalancerede proportioner. De vandrette vinduesbånd understreger horisontaliteten. Men allerede når man nærmer sig indgangen, åbnes facaderne, og man aner den indre dynamik og aktivitet i huset. 

Et socialt samlende element

På torvet er man allerede på vej ind i bygningen. Torvet tegnes af landskabelige siddetrin som et socialt samlende element. Siddemulighederne er med til at aktivere torvet og inviterer til udendørs aktiviteter, også af undervisningsmæssig karakter.

Huset er struktureret

Huset er struktureret indefra med fokus på at skabe overgange og overlappende rum. Fra læringsrummets fokuserede koncentration til agoras dynamiske rum.

Et sted hvor muligheder opstår

En "hotzone" hvor mennesker mødes, udveksler erfaringer; nye ideer og muligheder opstår.

keyboard_arrow_up