Øster Brønderslev Centralskole

Bygherre

Brønderslev Kommune

Arkitekt

Arkitekterne Bjørk & Maigård ApS

Ingeniør

Cowi A/S

Omfang

4.000 m2

Opstart

2005

Aflevering

2007

Skolen er renoveret og tilbygget i et omfang, der ligger indenfor en stram økonomisk ramme.

Renoveringen er planlagt som en helhedsplan for skolen, som afspejler de pædagogiske principper efter den nye folkeskolelov. Skolen er tænkt lys og åben med transparens i form af glas og åbne rum/sammenhænge.

Tilbygningen

Tilbygningen som sammen med de tre eksisterende fløje binder skolen sammen om gårdrummet er skolens hjerte og placeret som en central samlende funktion både pædagogisk og trafikmæssigt. Den består af et pædagogisk servicecenter, et videnscenter og et samlingsrum.

Den eksisterende gymnastiksal

Den eksisterende gymnastiksal indgår heri med indbyggede hemse for EDB arbejdspladser. Den nye hovedindgang er markeret i tilbygningen ved hjælp af skråt indskudt vindfang. 

Kreativ ”hyggegård”

De forskellige eksisterende sidefløje er renoveret i større eller mindre grad, men generelt tilknyttes nye grupperum til klasselokalerne. Naturfagslokaler er renoveret og der er etableret udgange til udearealer som indrettes med kreativ ”hyggegård” mod øst og som også kan bruges til forskellige optrædener. 

keyboard_arrow_up