Politistation Herning

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter A/S

Ingeniør

Rambøll A/S

Omfang

3.000 m2

Opstart

2018

Aflevering

2019

KPC står for opførelsen af den nye politistation til Midt- og Vestjyllands Politi samt Herning Lokalpoliti.

Den nye politistation bliver et tidssvarende byggeri med en stærk arkitektonisk fremtoning – der er lagt vægt på at skabe en funktionel og stimulerende arbejdsplads for de mange medarbejdere, som hver dag skal have sin daglige gang i de nye bygninger.

 

Indretning

Politistation bliver på ca. 3.000 m2 fordelt på tre etager med varierende funktioner – bl.a. arrest og de tilhørende funktioner, kontoretager til medarbejdere på politistationen samt en borgermodtagelse til borgere med et ærinde i bygningen. Under terræn etableres kælderetager samt parkeringskælder til politiets biler.

Gode og smidige arbejdsgange

I udformningen af bygningen har der været fokus på at skabe et godt indeklima, hvor alle arbejdspladser er orienteret mod øst, vest og nord, så direkte solophedning fra syd undgås – tilmed er der arbejdet med arkitektonisk integreret solafskærmning. Disponeringen af Politistationens kontoretager og placering af bygningens vinduer er sket med øje for, at organisationen kan ændre sig løbende – derfor er etagerne disponeret så indretningen kan ændres og tilpasses over tid.

 

 

keyboard_arrow_up