Postgrunden Multibrugerhus

Bygherre

Danica Pension

Arkitekt

Arkitema Architects

Ingeniør

AFRY

Omfang

24.000 m2

Opstart

2020

Aflevering

2024

KPC skal på Postgrunden opføre et Multibrugerhus (kontor) på ca. 24.000 m2 og (kælder), ca. 11.000 m2. I de nederste etager indgår  erhvervs- og detailområder samt kælder med depot- og teknikrum.

Multibrugerhuset er huset som binder hele Postgrundsområdet sammen. Her er restaurant, cafe, mødecenter, dagligvarebutik og op til 27 lejemål.

 Multibrugerhuset

  Multibrugerhuset er organiseret med restaurant, cafe og kantine mod landskabet, mens dagligvarebutik vender mod Carsten Niebuhrs Gade. Fra 2. sal og opad er kontorarbejdspladser i op til 4 lejemål pr. standardetage og en VIP-etage på toppen. På 2. sal er udover kontorarbejdspladser også et mødecenter til brug for hele multibrugerhuset.

Bygningens hjerte er det centrale fælles atrium. Atriets runde void svarer i proportioner til dimensionerne på Rundetårn. Ovenlyset over atriet udføres med samme runde geometri som selve atriumhullet og udføres som en let kuppel i gennemsigtig EFTE-folie.

Udearealerne

Udearealer til multibrugerhuset er i byparken samt på tagterrasse på 9 etage. Byparken etableres i forbindelse med domicil samt boliger og servicelejligheder og skaber mulighed for forskelligartet brug og byliv.

Tagterrassen er for hele multibrugerhuset og tilbyder udover et smukt view over byen også frisk luft mellem grønne klatreplanter og buske.

I tilhørende terræn/landskab vil der blive etableret parkering for cykler og biler.

Bæredygtigt

Hele projektet skal opføres bæredygtigt hvor DGNB-standarden er fundamentet. Der er fra start fokus på projektets livscyklus i forhold til miljøbelastning og bæredygtige løsninger samt lavt energiforbrug og sundt indeklima.
 

keyboard_arrow_up