Back

AAU bygger 20.000 kvm på havnefronten i Aalborg

8. februar 2012

Med KPC som udviklingsselskab og arkitektur fra Henning Larsens tegnestue samler Aalborg Universitet sine kreative fakulteter på havnefronten i Aalborg. Projektet er udviklet i samarbejde med det nordjyske entreprenørselskab A. Enggaard A/S.

Aalborg Universitet har endnu ikke navngivet den nye bygning, der kommer til at ligge smukt ud til havnefronten omgivet af andre markante bygninger som Musikkens Hus og Utzon Center. Her samler Aalborg Universitet sine kreative studier som Arkitektur og Design, Art & Technology og Humanistisk Informatik, som i dag er spredt over flere adresser i Aalborg.
Belært af erfaring, beholder AAU dog enkelte af de eksisterende adresser, idet universitetet i årevis har haft vokseværk, med konstant behov for at bygge nyt.

Henning Larsens Architects har tegnet bygningen med fem etager mod nordsiden – og dermed ud mod vandet -, mens den ud mod Nyhavnsgade får tre etager. Hovedindgangen er placeret i en sydvendt indre gård.

Aalborg Universitet har aftalt at leje bygningen i 20 år. Såfremt Folketingets finansudvalg hurtigt godkender aftalen, forventes bygningen at være klar til indvielse i sommeren 2014.

For yderligere information kontakt:
Bo Knudsen

Adm. dir. KPC
tlf. 22 72 73 69

Back

keyboard_arrow_up