Back

Falckstation i Esbjerg

16. december 2011

Beredskabsstationen opført på den tidligere GASA grund, er blandt de absolut største i Danmark.

Falck og Esbjerg kommunale beredskab har samlet aktiviteterne i et flot anlæg, som lever op til fremtidens krav, og som samtidig er en markant ramme om en udfordrende hverdag. Brandvæsen, ambulancetjeneste og Falcks ikke-akutte aktiviteter i Esbjerg har hermed fået langt bedre forhold end tidligere.

Den nye beredsskabsstation er opført på en 18.000 m2 stor grund på Vibevej 20, og den erstatter Falcks nuværende stationer på Gammelby Ringvej og Snedkervej i Esbjerg og flere kommunale bygninger, der anvendes af det kommunale beredskab. Byggeriet omfatter en hovedbygning på 3.900 m2, med tilhørende carport på 1.500 m2 samt beredskabsdepot på 1.000 m2, i alt 6.400 m2.

Falck har stået for selve byggeriet, der er opført med en anlægssum på 59 mio.kr.. Esbjerg Kommune har - efter byggeriets afslutning - købt dele af huset fra Falck og lejer sig ind i andre dele.

Anlægget er opført i totalentreprise af KPC Herning A/S, der har haft Arkitema og Grontmij A/S tilknyttet som henholdsvis arkitekt- og ingeniørrådgiver.

Back

keyboard_arrow_up