Back

KPC i nyt dansk OPP-projekt - offentligt-privat partnerskab

18. oktober 2013

KPC og Industriens Pension indgår i fælleskab i udbygningen af stråleterapien på Næstved Sygehus, der vil betyde strålebehandling til 10.000 flere kræftpatienter

I juni indgik udviklings- og entreprenørvirksomheden KPC i en aftale med Region Sjælland om at stå for opførelse af en udbygning af Næstved Sygehus til i 110 mio. kr. Ifølge aftalen står KPC også for drift og vedligehold af ejendommen. Som medinvestor i det omfattende OPP-projektet har KPC netop indgået aftale med Industriens Pension. 

Den nye ejendom bliver på 4.700 kvadratmeter, og udvidelsen vil fra 2015 øge kapaciteten, så op mod 10.000 flere kræftpatienter fra Region Sjælland kan få strålebehandling på sygehuset.

Aftalen med Region Sjælland løber i 10 år og kan forlænges med yderligere 4 år.

- OPP-samarbejder er en vigtig del af vores strategi. Vi glæder os over, at være med i et offentligt-privat partnerskab, som samtidig sikrer borgere bedre behandlingsmuligheder. Med Industriens Pension udgør vi et stærkt fællesskab, der giver investeringen gode perspektiver, siger adm. dir. Bo Knudsen, KPC.

Også Industriens Pension glæder sig over det nye partnerskab på tværs.
- Partnerskabet gør det muligt at opføre en bygning af højere kvalitet og dermed lavere driftsomkostninger. Samtidig sikrer vi de 400.000 industriarbejdere med opsparing hos os et stabilt afkast i en lang periode, og KPC får skabt dansk byggeaktivitet til gavn for beskæftigelsen. Alle involverede parter har gavn af dette partnerskab”, fastslår Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Aftalen er formelt betinget af Region Sjællands godkendelse samt ibrugtagning af det færdige byggeri. Hos KPC har OPP været et forretningsområde siden det første rigtige danske OPP-udbud af Vildbjerg Skole i 2005. KPC har siden deltaget i og vundet flere OPP-udbud - blandt andet Skattecenter Haderslev.
- OPP kræver foruden høj byggeteknisk kunnen tillige væsentlige kompetencer inden for bygningsdrift, økonomi, finansiering og jura. Det stiller krav til en dedikeret, koordinerende indsats at deltage i og vinde OPP-udbud. Vi er derfor både glade og stolte over at have vundet to OPP-udbud i 2013, siger Bo Knudsen.

Mere information
Bo Knudsen

Adm. direktør i KPC
Tel: +45 2272 7369

Jens Almegaard

Kommunikationschef i Industriens Pension
Tel: +45 4030 7230

Back

keyboard_arrow_up