Back

KPC med i milliard-projekter i Skejby og Risskov

6. juni 2014

Udviklings- og entreprenørkoncernen KPC er valgt som samarbejdspartner på byggeriet af det nye psykiatriske hospital i Skejby - Danmarks hidtil største OPP-projekt - og til udviklingen af ny bydel med op mod 1.200 boliger omkring det hidtidige psykiatriske hospital i Risskov. Projekter, der tilsammen vil give KPC omsætning på godt 3 mia. kr. over de næste ni år.

I samarbejde med pensionskassen PKA har udviklings- og entreprenørkoncernen KPC A/S vundet OPP-projektet om etableringen af det nye psykiatriske hospital i Skejby. Et byggeri til 1,3 mia. kr., som bliver en del af Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Udover PKA og KPC er også den tekniske entreprenør Wicotec Kirkebjerg A/S en del af konsortiet bag hospitalsbyggeriet.

- Vi har indenfor det seneste år vundet fire OPP/OPS-projekter for henholdsvis stat, region og kommune. Psykiatrisk hospital i Skejby er endvidere langt det største OPP-projekt i Danmark. Dermed cementerer vi vores strategi om at være en af de væsentligste aktører på OPP-markedet, siger Bo Knudsen, adm. dir. KPC A/S.
Hospitalet omfatter en voksen- og en børnepsykiatrisk afdeling med ambulatorier og sengeafsnit på i alt 40.000 kvm samt en selvstændigt beliggende retspsykiatri på 10.000 kvm. 

- OPP-processen med regionen har været yderst konstruktiv og samarbejdet med vores egne rådgivere, Arkitema, Grontmij og Wicotec Kirkebjerg har været både kreativt og målrettet, siger direktør i KPC A/S Peter Christophersen.

Ny bydel i Risskov
Sammen med OPP-projektet i Skejby glæder KPC sig samtidigt over at være del af konsortiet, der skal stå bag udviklingen af en helt ny bydel i Risskov i området, der hidtil har dannet rammen om den psykiatriske behandling i Aarhus. Her samarbejder KPC med Lærernes Pension og PKA med planen om en ny bydel med udgangspunkt i Bindesbølls smukke og kulturhistoriske bygninger.
KPC A/S investerer 350 mio. kr. i 15.000 kvm nye og eksisterende boliger. I alt rummer projektet 110.000 kvm - fordelt på godt 1.200 nye boliger - indrettet i dels de historiske bygninger, dels i nybyggeri i området.
På baggrund af den udarbejdede helhedsplan for området vil der i samarbejde med Aarhus Kommune blive udformet en lokalplan. 

- Projektet vil tage udgangspunkt i de kulturhistoriske værdier i området - de fredede bygninger og parken. Vi glæder os til dialogen med beboerne i området, så vi får skabt et projekt til gavn og glæde for så mange som muligt - både nye beboere i bydelen og hele området, siger Peter Christophersen.

Betydelige projekter
Det første spadestik til det nye psykiatriske hospital ventes taget primo 2016, og hospitalet tages i brug 1. januar 2019.

- Vi er stolte over at bliver foretrukket som både OPP- og udviklingspartner på to så betydelige danske projekter, som ikke bare skaber bedre forhold for psykiatrien men også danske arbejdspladser, nye, moderne boliger og helt nye byområder. Det manifesterer os som værende blandt landets førende entreprenørselskaber, siger KPC’s stifter Kurt Poulsen.

For yderligere information kontakt:
Peter Christophersen

Direktør
Tel: +45 2272 7326
pch@kpc.dk

Back

keyboard_arrow_up