Back

KPC og Odense Kommune i samarbejde om nyt musik- og teaterhus i Odense

30. oktober 2013

Det storstilede projekt til 600 mio. kr. midt i Odense kommer til at rumme teatersal med 1.800 siddepladser og blandt andet en mindre sal, undervisningslokaler til skuespillerskolen og konservatoriet samt en underjordisk p-kælder

Med flere års tilløb har Odense Kommune i samarbejde med udviklings- og entreprenørkoncernen KPC indgået aftale om opførelsen af et nyt musik- og teaterhus i centrum af Odense. Det arkitektoniske oplæg til byens nye kreative hus på i alt 32.000 kvm er skabt af C.F. Møller, og huset bliver multifunktionelt. Udover den store teater- og musiksal med 1.800 siddepladser skal huset blandt andre også rumme både Odense Teater, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskolen. Med sit omfang og funktionalitet bliver den nye bygning et fyrtårn i Odense Kommunes projekt med at omdanne den trafikerede Thomas B. Thriges Gade til en integreret del af byen.

- Vi har haft et tæt og konstruktivt samarbejde med Odense Kommune for at få alle ender til at mødes i dette projekt: Arkitektur, konstruktioner og økonomi. Det har været en proces med mange aktører, interessenter og en stram økonomi, hvor vi har budt ind med erfaring i projektoptimering og byggekundskab, og vi glæder os over at være nået i mål, siger koncerndirektør Kurt Poulsen, KPC.

Strukturelt og byplanmæssigt kommer det nye musik- og teaterhus til at tage sit afsæt i den omkringliggende by - det vil sige H.C. Andersen Kvarteret. Det betyder at bygningsvolumen i det nye hus opdeles i en serie af større ”byhuse”. Indendørs er der i den store teatersal udover siddepladser og orkestergrav også fuld fokus på kompleks akustik og lydisolering. Desuden får huset en fælles foyer, der kobler alle husets daglige brugere og gæster sammen med de mange tilbud og faciliteter, der findes i bygningen.

- Visionen er at foyeren skal bruges til meget andet end ophold i pauserne under forestillinger. Den er tænkt som en kulturel markedsplads fuld af aktivitet og liv. Desuden er der lagt vægt på bespisning, da Odense Kommune har et stort ønske om konferencefaciliteter i centrum af byen, siger projektudvikler Claus Høgild, KPC.
En anden funktion, der også kommer til at skabe liv i byggeriet er 42 ungdomsboliger, som er integreret i en del af projektet. Dertil kommer den underjordiske toetagers p-kælder med ca. 240 p-pladser.
- P-kælderen er tegnet til at blive fuldt integreret med de øvrige planer om underjordisk parkering under Thomas B. Thriges Gade-projektet. Så huset på alle måder integreres med resten af byen, siger Claus Høgild.

Byggeriet af det nye musik- og teaterhus ventes at gå i gang hurtigst muligt. Huset er planlagt til at stå klar til åbningen i sensommeren 2016.

For yderligere information kontakt:
Kurt Poulsen

Koncerndirektør KPC
tlf. 22 72 73 60

Claus Høgild

Projektudvikler, jurist
tlf. 22 72 73 64

Back

keyboard_arrow_up