Back

KPC og PenSam Liv bygger teknologisk state of the art domicil til Siemens

16. juni 2011

Et femetagers nyt dansk domicil til Siemens spækket med den tyske industrigigants nyeste teknologiske løsninger, bliver samtidig et af de første danske byggerier certificeret efter den amerikanske bæredygtige LEED-mærkningsordning

Halvandet års forhandling og planlægning er på plads. Til efteråret går projektudvikleren og totalentreprenøren KPC i gang med byggeriet af et nyt dansk domicil til Siemens med PenSam Liv som investor. Den femetagers høje erhvervsbygning i Ballerup bliver en moderne, forenklet hvid rektangel med et abstrakt udtryk – i smuk harmoni med Siemens’ eget designunivers. Dertil bliver det nye domicil spækket med udvikling på baggrund af den teknologi, der har gjort Siemens til en globalt førende industrigigant.
Det drejer sig blandt andet om state of the art intelligente bygningsinstallationer opbygget af flere typer elektriske komponenter, automatisk brandalarmering (ABA), omfattende sikkerhedssystemer i form af blandt andet adgangskontrolsystemer (ADK), automatiske indbrudsalarmer (AIA) og tv-overvågning (CCTV).
 
- Huset kommer til at fungere både som domicil og udstillingsvindue i forhold til Siemens egen unikke elektroniske nyudviklinger og løsninger. Det har været en spændende og udfordrende proces at kombinere teknologi, byggeri og arkitektur, siger afdelingsdirektør Jesper Henkel, KPC København A/S.
 
Siemens glæder sig over det nye projekt.
- Vi ser frem til en ny og tidssvarende bygning, som fungerer effektivt både som arbejdsplads for vores medarbejdere og i forhold til energiforbruget, siger administrerende direktør i Siemens A/S Jukka Pertola.
 
KPC med LEED-erfaring
Udover de avancerede teknologiske løsninger bliver det nye domicil også et af de første byggerier herhjemme certificeret efter den bæredygtige amerikanske LEED-mærkningsordning. Den stiller krav til kriterier som bæredygtig grund, vandforbrug, energi og atmosfære, materialer og ressourcer, indeklima samt innovation og designproces. I 2009 var der i alt 4.300 LEED-certificerede bygninger – heraf syv i Europa. I Ballerup er bygningen konstrueret så den opnår Guld-certifikatet.
 
- Med LEED Guld-certificeringen bliver domicilet på alle måder et state of the art-byggeri. I processen har vi blandt andet budt ind med vores gode erfaringer fra byggeriet af Nordhuset i Kastrup Havn for Skanska Øresund, som også vil opnå LEED Guld-certifikat, siger Jesper Henkel.
 
Bygningen, der opføres på grunden ved siden af Siemens nuværende domicil i Ballerup, bliver på i alt 12.000 kvm med 1.100 kvm kælder. Investor og udlejer af bygningen er PenSam Liv, ingeniør på opgaven er Midtconsult, mens arkitekturen er udviklet af Arkitema, der indvendig lader et gennemgående atrium samle huset på tværs af etagerne. I stueplan er alle offentlige funktioner som reception, showrooms, kantine og møde- og undervisningslokaler samlet. Mens de øvrige etager er forbeholdt fordybelse, arbejde og samarbejdet med kollegerne. Med indlagte kerner i alle etager – i form af blandt andet opholdsarealer, mødelokaler, tekøkkener og kopirum – brydes rummeligheden for at skabe overskuelige enheder til arbejdspladserne.
 
Udvendigt kommer bygningen beklædt med lys beton til at fremstå hvid, enkel og abstrakt ved hjælp af vinduesbånd, der springer i højden.
KPC planlægger at gå i gang med byggeriet i tredje kvartal i år og parterne forventer, at domicilet er klar til indvielse i løbet af 20 måneder.
 
- Det har været en stor udfordring at få alle elementer fra arkitektur over teknologi og bæredygtighed til pris til at mødes. Nu er vi i mål og glæder os alle til at komme i gang med byggeriet, siger adm. dir. Bo Knudsen, KPC.

For yderligere information kontakt:
Adm. dir. Bo Knudsen

KPC
tlf. 22 72 73 69

Direktør Jesper Henkel

KPC København
tlf. 22 72 76 33
 

Back

keyboard_arrow_up