Back

KPC rykker ind i Københavns Nordhavn

23. august 2013

Sammen med AP Pension og Danielsen Architecture opfører Herning-entreprenøren et projekt med 12.000 m² boliger i Århusgadekvarteret.

Yderst på Sandkaj i Århusgadekvarteret, ved siden af de karakteristiske siloer, har AP Pension købt et byggefelt med plads til cirka 12.000 etagemeter ejerboliger. KPC er med som både medinvestor og totalentreprenør.

Det er Danielsen Architecture, der har tegnet byggeriet, som kommer til at fremstå i teglsten i forskellige brune og rødlige nuancer. Alle lejligheder får åbne og lette altaner, og der skabes dynamik i facaderne i kraft af små facadespring. Lejlighederne fordeler sig fra ca. 70-170 m².

Bebyggelsen danner en karré, og gårdrummet indrettes som en fælles have med bænke, legeredskaber og masser af grønt. Endvidere planlægges der både fælles og private taghaver i bebyggelsen. Stueetagen ud mod den kommende Silo Plads skal anvendes til udadvendte aktiviteter.

- Vi er utrolig glade for at have købt en af de absolut bedst beliggende grunde i Indre Nordhavn. Byggeriet bliver af absolut bedste kvalitet, og vores andel af projektet er som udgangspunkt beregnet til udlejningsboliger, hvilket vil give et både sikkert og godt afkast. Vores partner, KPC, vil imidlertid sælge deres andel som ejerlejligheder, og såfremt dette måtte gå over forventning, er dette selvfølgelig en oplagt mulighed for os også, siger ejendomsinvesteringschef Peter Olsson, AP Pension.

By & Havn tilbagekøber ca. 800 etagemeter lokaler i byggeriet, som kan anvendes til fx butikker og restauration ud mod den kommende Silo Plads for at styrke detailhandlen i Århusgadekvarteret og sikre diversiteten af butikker på et tidligt tidspunkt i bydelens udvikling.

- Vi opkøber butikslokalerne og lejer dem ud for at sikre, at Århusgadekvarteret kommer godt fra start. Vi vil være med til at sikre det rigtige udbud af butikker, take away og caféer til glæde for både de kommende beboere og naboerne i kvarteret, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

AP Pension og KPC forventer, at byggeriet går i jorden november/december 2013. De første beboere forventes at kunne flytte ind medio 2015.

Building Supply28. august 2013 - Af Rasmus Gregersen

Kontakt
Jesper Henkel

Direktør
Tlf: +45 22 72 76 33
jhe@kpc.dk

Back

keyboard_arrow_up