Back

KPC vækster i Århus

18. januar 2011

I løbet af de seneste år har udviklings- og entreprenørselskabet KPC skabt byggeprojekter for 1,3 mia. kr. alene i Århus. Midt i en generel krisetid i byggebranchen er effektivitet, evnen til at finde de rigtige løsninger for kunderne og ikke mindst solid økonomi vigtige nøgleord.

I Århus har KPC således stået bag 32 netop færdigbyggede boliger på den gamle NRGI-grund på Grenåvej, som alle på forhånd er lejet ud.
Projektet er udviklet i samarbejde med FSP Pension. Sammen med Lærernes Pension har de to også netop taget hul på et nyt boligprojekt – Emiliedalen i Skåde Bakker.
På en ubebygget teglværksgrund bygger KPC 157 boliger fordelt på lejligheder og rækkehuse.

- Vi brugte kun fire måneder på at lave kontrakt og få alle myndighedsmæssige tilladelser inklusive nabohøring. I øjeblikket er det effektive samarbejder og uafhængighed af bankerne, der får tingene til at ske i byggebranchen, siger direktør Peter Christophersen, KPC.
Han glæder sig også til at tage hul på endnu et banebrydende erhvervshus i centrum af Århus. Her skal KPC sammen med Århus-bygmesteren Hans Lorenzen bygge nyt erhvervs- og konferencehotel på 22 etager. Lige midt i byen på den centrale værkstedsgrund mellem badeanstalten Spanien og shoppingscentret Bruuns Galleri.

- Vi er stolte over at præsentere så stort et projekt, og det nye erhvervshus bliver både et kraftcenter og et nyt vartegn i Århus. I det hele taget er vi glade for at være del af så mange spændende projekter i byen, hvor vi har manifesteret os som en troværdig og pålidelige samarbejdspartner, siger Peter Christophersen.
De omtalte projekter er alle tegnet af den århusianske tegnestue Arkitema, som også står bag et nyt KPC-erhvervsbyggeri i Århus N. Her bygger KPC nyt hovedsæde for revisorselskabet Beierholm. Kontorprojektet på 3.500 kvm skal ligge på den næstsidste byggegrund i erhvervsområdet ud mod Randersvej, hvor KPC igennem årene har stået bag 10 projekter for blandt andre IBM, KMD, Adidas og Carl Bro.

Beierholm bliver en såkaldt green building, der med sine energi- og miljøcertificeringerne ligger foran myndighedskravene. Det er et godt signal at sende til kunderne, og så er der naturligvis driftsøkonomiske fordele i at tænke grønt, siger Peter Christophersen.
Men KPC er langt fra færdige i Århus. Selskabet KPC arbejder aktuelt med et nyt stort erhvervsprojekt i Århus. Både lejere og investor er på plads.

- Men den rigtige grund centralt i Århus endnu ikke er fundet, siger Peter Christophersen.

KONTAKT
Peter Christophersen

Direktør
Tel: + 45 2272 7326
pch@kpc.dk

Back

keyboard_arrow_up