Back

KPC vinder 18.000 kvadratmeter i Skanderborg

5. december 2013

Sammen med Schmidt Hammer Lassen og Bascon skal entreprenørfirmaet KPC opføre ”Skanderborg Fælled”, der samler den kommunale administration og idræt i et nyt stort byggeri.

Building Supply d. 2. december 2013 - Af Rasmus Gregersen

I et nyetableret naturområde, Anebjergskov, i den nordlige del af Skanderborg samler Skanderborg Kommune sin administration og opfylder samtidig behovet for et centralt samlet idrætstilbud for hele kommunen.

Bag det nye bygningsanlæg på 18.000 kvadratmeter står KPC, Schmidt Hammer Lassen og Bascon, der med forslaget ”Skanderborg Fælled” lancerer visionen om Skanderborgs nye folkelige samlingssted.

Anlægget, der forventes at stå færdigt i efteråret 2016, fremstår som en samling af flere bygninger, opdelt i de fire zoner; ankomst, mødecenter, idrætsfaciliteter og administrationscenter. Alle funktioner sammenbindes af ankomstområdet, som strækker sig tværs gennem anlægget. Fra ankomstområdet er der direkte kig til både byrådssal og idrætshal, hvilket skal give en oplevelse af en bygning som uformel og i øjenhøjde med borgeren.

- Med vores projekt skaber vi en arkitektonisk nyfortolking af træfpunktet mellem borger og kommune. Skanderborg Fælled er et sted, hvor bygningens funktioner er åbne og tilgængelige, og hvor det store potentiale i det omkringliggende landskab udnyttes optimalt, forklarer John Lassen, partner hos Schmidt Hammer Lassen Architects.

Idrætsfaciliteterne består af en dobbelthal, som kan inddeles i to håndboldbaner med plads til omkring 1.700 siddende tilskuere. I dobbelthallen er der desuden mulighed for at åbne ud mod landskabet, hvilket giver mulighed for at afholde events, som foregår både inde og ude. Administrationsbygningen får plads til 700 arbejdspladser.

I bygningsdesignet arbejdes med flere bæredygtige tiltag som for eksempel optimal udnyttelse af dagslys, naturlig ventilation og en effektiv klimaskærm. Grønne planter benyttes på udvalgte facader som solafskærmning, mens indendørs plantevægge øger biodiversiteten og bidrager til et godt indeklima i bygningen. Målet er at opnå en DGNB sølv bæredygtighedscertificering.

KONTAKT
Bo Knudsen

Adm. dir. 
Tel: +45 2272 7369
bk@kpc.dk

Søren Kristiansen

Afdelingsdirektør
Tel: +45 2272 7308
skr@kpc.dk

Back

keyboard_arrow_up