Back

KPC vokser med 50 procent

5. marts 2015

Med en omsætning på halvanden milliard og et overskud på 132 millioner kroner tager KPC et stort skridt opad.

KPC har de seneste år været garant for solid fremgang i omsætning og mindst lige så solide overskud. Det har dog ikke været nogen hindring for at tage endnu et stort skridt fremad.

Årsregnskabet for 2014 viser en omsætning på 1,490 milliarder kroner. Det er en fremgang på hele 52 procent i forhold til sidste år, hvor omsætning lød på 978 millioner kroner. Overskuddet før skat lader på 132 millioner kroner mod 91 millioner kroner i 2013, og øges dermed med 45 procent.

KPC har en gang tidligere præsenteret et trecifret millioneroverskud, men 2014-resultatet er markant det bedste i selskabets historie.

- Det er vi naturligvis glade for. Vi er nået et stort skridt og er rykket et skridt opad, og jeg er glad for at resultatet følger med, selv om vi selvfølgelig har investeret i at komme hertil, siger administrerende direktør Bo Knudsen, der står i spidsen for KPC sammen med stifter Kurt Poulsen.

Holder omsætningen
Resultatet skyldes blandt andet, at KPC i 2014 afleverede sit største projekt nogensinde. Højhuset i Aarhus med 24 etager indeholder både hotel, kontorer og privatbolig til bygherren Hans Lorenzen, og det stod færdigt i sommeren 2014. Derudover har KPC blandt andet sat to streger under projekter som Nis Petersens Gaard på den tidligere brandstationsgrund i Herning og domiciler for både Dong og Mærsk Olie og Gas.

Entreprenør- og udviklingsvirksomhed forventer, at omsætningen de kommende år kommer til at fastholde niveauet.

- Nu er vi nået det skridt, og så skal vi konsolidere os her og blive gode til det. På længere sigt håber vi da at vokse, som enhver anden virksomhed, men man vil nok se de kommende år, at det er det her niveau vi ligger på omsætningsmæssigt, siger Bo Knudsen.

Medarbejderstaben er vokset fra 70 til 81, og ønsket om konsolidering skyldes blandt andet at de nye ansigter skal på plads i organisationen.

- I byggeriet gælder det om, at man har gode medarbejdere, og dem skal man nå at uddanne, så man kan håndtere de projekter, der kommer ind, så man undgår at lave fejl. Det tager noget tid, og når man vækster med 50 procent på et år, så kan organisationen ikke bliver ved med at følge med, siger Bo Knudsen.

Godt fundament
Fundamentet for vækst er dog på plads. De kommende år skal KPC blandt andet i gang med projekter som Odeon i Odense, det nye grønttorv Copenhagen Markets, boligprojektet Harbour Park i Aarhusgadekvarteret i København, og på lidt længere sigt har KPC allerede sikret sig underskriften på det nye psykiatriske center i Aarhus, hvor virksomheden desuden skal opføre en helt ny bydel i forstaden Risskov frem mod 2023.

- Jeg synes, at nogle af de projekter vi har haft fat i og har fat i, det er fine projekter og det er vi glade for, siger Bo Knudsen.

Han oplyser desuden, at KPC i 2014 købte ind for 256 millioner kroner hos midtjyske underleverandører.

Back

keyboard_arrow_up