Back

Stort butikscenter og 70 nye boliger i støbeskeen

13. september 2012

KFI og ejendomsudviklingsselskabet KPC vil opføre nyt butikscenter, boliger og borgerhus i Domus Vista-centret på Frederiksberg. Der er tale om et projekt på samlet 46.000 m2.

Hvis alt går som planlagt, vil KFI og KPC i 2015 slå dørene op for det nye Domus Vista på Frederiksberg med et butikscenter på godt 17.000 etagemeter, Community Center med bibliotek og andre kommunale funktioner samt 70 nyopførte boliger.

KFI købte i 2010 Domus Vista centret på tvangsauktion, og i samarbejde med udviklings- og entreprenørselskabet KPC har man siden arbejdet på en omfattende renovering og udvidelse af centret.

Mandag i denne uge kom projektet et stort skridt nærmere en realisering, da kommunalbestyrelsen på Frederiksberg vedtog en ny lokalplan for Domus Vista, der giver grønt lys for byggeriet.

Større butikker skaber liv
De første arealer i centret er allerede udlejet, og man går nu for alvor i gang med udlejningen. Det forventes, at der skal bruges et års tid på arbejdet med indretning og kontakt med interessante butiks brands, som vil give butikscentret en attraktiv butiksammensætning. Målet er, at renoveringen og udvidelsen kan gå i gang i efteråret 2013.

Det ombyggede Domus Vista bliver på 46.000 etagemeter. Butikscentret udvides fra 7.000 til godt 17.000 etagemeter. Det betyder, at der bliver plads til flere og større butikker. Større butikker er mere attraktive for de detailhandelskæder, der gerne skal ind og gøre butikscentret rigtigt attraktivt for kunderne.

I en ny vinkelformet tilbygning på ca. 7.000 etagemeter, opføres der ca. 70 nye boliger. Tilbygningen bliver på otte etager med grønne hængende haver, som skaber afveksling i facadeudtrykket. Arkitekten har tegnet bygningen, så den passer godt ind i miljøet og tager størst muligt hensyn til de tilstødende bygninger.

Herudover er yderligere 5.000 etagemeter udlagt til kommunale servicefunktioner mv. for beboerne i området, og endelig fordobles antallet af p-pladser under jorden fra ca. 100 til ca. 210, mens der yderligere etableres 550 pladser i tilknytning til butikscentret.

Back

keyboard_arrow_up