12 Boliger i Gjellerup

Bygherre

Boligselskabet Fruehøjgaard

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter

Ingeniør

Midtconsult A/S

Omfang

1.300 m2

Opstart

2011

Aflevering

2012

I november 2011 blev det første spadestik til et byggeprojekt ved Virkelyst i Gjellerup, hvor der skal bygges 12 boliger. Seks af boligerne opføres med indlejret teknologi, som blandt andet skal være med til at forbedre byggeprocessen, optimere driften og vedligeholdelsen samt hjælpe beboerne til at spare energi og bevare et godt indeklima.

Målet med projektet er at skabe en proces, der kan sikre høj effektivitet og korrekt udførelse.

Et andet fokus

Et andet fokus i forsøget vil være at bruge indlejret teknologi til at hjælpe med drift og vedligehold. For eksempel kan en chip være med til at overskueliggøre hvordan og hvor ofte, et materiale skal vedligeholdes.

Teknologi

Endelig skal teknologien komme beboerne og miljøet til gode. Det er planen, at beboeren skal kunne aflæse boligens tilstand på en skærm. Dét skal være med til at skærpe beboerens opmærksomhed på energiforbruget i boligen.

Forsøgsprojekt

Forsøgsprojektet, som er tegnet af Årstiderne Arkitekter, skal virkeliggøres i samarbejde med Dansk Industri og SBi. Desuden deltager virksomheder indenfor byggematerialebranchen og ITbranchen samt KPC Herning A/ S som totalentreprenør og MidtConsult som rådgivende ingeniører.

Boligerne henvender sig til folk på 50+, der kan vælge mellem 3 og -rums boliger på ca. 101-112 m2. Byggeriet forventes at være færdigt til efteråret 2012.

 

keyboard_arrow_up