Bindesbøll Byen - områdeudvikling

Bygherre

PKA 
KPC A/S
Lærernes Pension

Arkitekt

Arkitema Architects
Arkitema Urban Design

Ingeniør

Ingeniør’ne A/S

Omfang

110.000 m2

Opstart

2018

Aflevering

2020 - 2024

 

 

Bindesbøll Byen i Risskov er en ny bydel med 110.000 m2 boliger fordelt på godt 1.200 nye boliger i primært 2-3 etager. Boligerne bliver indrettet i de historiske bygninger og som nybyggeri i området.

Den nye bydel

Visionen er at skabe en ny bydel, hvor stedets eksisterende og unikke bygnings- og landskabsmæssige kvaliteter forstærkes. Den nye bydel skal vokse frem omkring de eksisterende Bindesbøll bygninger – et hovedanlæg som den nye bydel lader sig inspirere af og nænsomt underordner sig. Samtidig vokser byen frem omkring den eksisterende park, på en respektfuld og nænsom måde, der understreger de eksisterende landskabelige kvaliteter.

Link til hjemmesiden Bindesbøll Byen

De fire primære kvarterer

For at skabe en vedkommende by med egne kvarters dannelser inddeles området i fire primære kvarterer. Her har boligerne et samlet og genkendeligt udtryk, der er tilpasset de omgivelser, som de ligger i. På denne måde vokser Renæssancebyen naturligt ud af Bindesbøll anlægget, Allébyen er afstemt efter den øst-vestgående akse, der løber igennem bydelen, Parkhusene forholder sig til den park som boligerne støder op til, mens Skovhusene indpasses i det skovbeklædte skrånende terræn, der er så karakteristisk for netop denne del af Risskov.


Grundstrukturen i boligerne

Generelt bliver der arbejdet med samme grundstruktur i boligerne. En grundstruktur som varierer i de forskellige bykvarterer. Her er forskellige taghældninger, gavlmotiver, forskydninger og bygningshøjder samt et teglmateriale, der fremstår i forskellige farvenuancer inden for den gule, grå og rødbrune skala. Farvenuancer, der alle peger tilbage på det varierede og smukke teglarbejde i Bindesbøll anlægget.

keyboard_arrow_up