Nordbro

Bygherre

Danica Ejendomme

Arkitekt

Arkitema Architect

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

30.700 mincl. p-kælder

Opstart

2016

Aflevering

2019

Studieboliger til studerende og forskere, i København N.

Tårnet i byggeriet, på ca. 100 m er en del af byens karakteristiske skyline for hele det dynamiske Nørrebro. Med den kommende Metro station, eksisterende S-tog station og beliggende ved den vigtige handelsgade Nørrebrogade, er dette sted et vigtigt punkt i byen samt for byens udvikling. Studieboligerne på Borgmestervangen er centralt beliggende med butiksarealer i stueplan samt parkeringsarealer i terræn. 

Se filmen fra den 3 årige byggeperiode her

Lys og luft i gaderummet

For at skabe lys og luft i gaderummet mod Borgmestervangen, samt gode funktionelle kollegieboliger er karrén skåret op, således at der er 7 huse, der fordeler sig på et hjørnehus, 5 punkthuse og et tårn.

Kollegieboliger

En stor andel af de ca. 500 boliger er kollegieboliger og ligger primært i punkthusene. Hjørnehuset indeholder studieboliger med lidt mere plads og den nederste del af tårnet ligeledes. I toppen af tårnet ligger der lidt større boliger der kan anvendes som forskerboliger, delelejligheder eller familieboliger.

Fællesrum

På alle etager i kollegierne finder man fællesrum og i hvert hus har man egne tagterrasser. Husene har fællesrum, der orientere sig imod hinanden for at styrke nabo fællesskaberne. Centralt i gårdhaven finder man fælleshuset, som kan være samlende for hele bebyggelsen på én gang.

Med funktioner som læsesal, studierum og festlokaler - tilbyder det sig på alle tider af døgnet og i mange forskellige sammenhænge.

keyboard_arrow_up