Brandstationsgrunden i Herning

Bygherre

FællesBo & KPC

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter A/S

Ingeniør

Midtconsult P/S

Omfang

6.500 m2

Opstart

2013

Aflevering

2014

Bynære boliger, kontorlokaler, transparent arkitektur tilpasset omgivelserne og udearealer, der binder hele området sammen. Byggeriet er opført i 5 etager og indeholder 36 ungdomsboliger, administration til FællesBo og 27 ejerboliger.

Visionært boligprojekt

KPC har opført et visionært boligprojekt i centrum af Herning. Arkitekturen er baseret på smukt lysindfald i boligerne – og samtidig på helheden i området. For at sikre optimalt dagslys er det valgt ikke at udnytte hele byggefeltets bredde.

Optimalt sollys

I gavlene er der bevidst arbejdet med at mindske indsigtsgener til de omkringliggende naboejendomme. Mod øst er hele byggefeltets udstrækning heller ikke udnyttet fuldt ud, på den måde får de private haver på Nørre Alle forsat optimalt sollys.

Et moderne udtryk

På toppen af byggeriet er der skabt inspirerende grønne tagterrasser til ejerlejlighederne. Derudover er alle lejligheder også udstyret med altaner og glaspartier i varierende størrelser. Desuden er den skråtskårne glasfacade, der bliver indgang til FællesBos BoligButik, med til at understrege bygningens moderne udtryk.

keyboard_arrow_up