Citycenter Broen

Bygherre

TK Development

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter A/S

Ingeniør

Sweco Danmark A/S

Omfang

30.000 m2

Opstart

2015

Aflevering

2017

Som i mange andre byer er også bymidten i Esbjerg skåret over af jernbanen. Med BROEN er der skabt et nyt mødested, der binder byens centrum sammen med østbyen.

BROENs butikker løfter sig hen over banelegemet og danner rammen om nye bevægelsesmønstre i midtbyen. Med hovedindgang i forlængelse af byens gågade bliver BROEN en integreret del af Esbjergs handelsliv.

Et genkendeligt tema i bybilledet

BROEN består af flader i glas og natursten. Store glaspartier åbner centret mod omgivelserne og forbinder byens liv med BROENs liv. Desuden udgør afgrænsede facadeflader i natursten et roligt og genkendeligt tema i bybilledet.

70 butikker

BROEN supplerer gågadens charme med et overdækket shoppingmiljø og cirka 70 butikker i lyse og venlige rammer. Alt det gør BROEN til en shoppingdestination med regional rækkevidde - og til en løftestang for vækst i Esbjerg.

Let tilgængelighed

En placering ved siden af tog- og busstationen gør det enkelt at finde til BROEN med kollektiv trafik. Og med 700 p-pladser og cykelparkering ved alle indgange har både bilister og cyklister optimale forhold. Med andre ord er BROEN kendetegnet ved tilgængelighed - uanset om kunderne går, cykler eller kører med tog, bus eller bil.

keyboard_arrow_up