Falckstation i Esbjerg

Bygherre

Falck Danmark A/S & Esbjerg Kommune

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

Grontmij A/S

Omfang

6.400 m2

Opstart

2011

Aflevering

2011

Beredskabsstation er blandt de absolut største i Danmark. Ny brand- og redningsstation på Vibevej 20 på den tidligere Gasa grund.

KPC har for Falck og Esbjerg Kommunale beredskab samlet aktiviteterne i et flot anlæg, som lever op til fremtidens krav, og som samtidig er en markant ramme om en udfordrende hverdag.

Beklædt med sinusplader

Den nye beredskabsstation er opført på en 18.000 m² stor grund på Vibevej 20 i Esbjerg. Beredskabsstationen består af tre bygninger, som danner en fin og enkel enhed. 

To sektioner

I hovedbygningen er der indrettet ca. 1.500 m² administrations- og velfærdslokaler til både Falck og det kommunale beredskab, 500 m² ambulancegarage, 570 m² brandgarage og slangedepot samt 670 m² til det kommunale støtteberedskab.

Et unikt og stort byggeri

Hovedbygningen er opdelt i to sektioner, hvoraf den ene er opført i hvide betonelementer og er i to etager. Den anden halvdel er en tilstødende stålhal med facader i sorte sinusplader. I hovedbygninger er også fælles reception, kantine og mødelokaler samt vaskehal. Det er et, i Falck-sammenhæng, unikt og stort byggeri.

keyboard_arrow_up