Finanshuse i Kolding

Bygherre

Danske Bank / Design City Vest A/S

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

11.000 m2

Opstart

2016

Aflevering

2018

I samarbejde med Design City Vest A/S, har KPC opført et markant kontorprojekt til både Danske Bank A/S og Sydbank A/S.

Projektet, der omfatter i alt ca. 11.000 m2 kontorbyggeri med tilhørende parkeringskælder, består af 2 fritliggende kontorbygninger med tilhørende parkeringskælder som en fælles ”base” for de to bygninger.

Byggerierne ligger i det såkaldte ”Design City” på en meget markant hjørnegrund direkte til krydset Skamlingsvejen / Østerbrogade i Kolding.

Sammenspil mellem bygningerne

Facaderne på de to byggerier er nøje samstemt, idet der gennem hele udviklingsfasen har været enighed om vigtigheden af, at bygningerne ”spiller sammen” uden at være ens. Begge bygninger er udført med beklædning med mørke alu-plader og med større partier med glas.

Danske Bank bygningen

Det ene byggeri er ca. 4000 m2 stort og er udført som et domicilbyggeri for Danske Bank, der selv er køber af byggeriet. Danske Bank bygningen er 6 etager højt og samler udover de traditionelle bankforretninger også en række af koncernens andre selskaber. I alt komme huset til at rumme ca. 200 arbejdspladser.

Design City Vest A/S, der også er nuværende ejer af grunden er investor på dette kontorhus. Der arbejdes med flere ikke-navngivne virksomheder som lejere til den resterende del af bygningen.

Sydbank-bygningen

Det andet byggeri er et flerbrugerhus på ca. 7000 m2 med Sydbank som ankerlejer. Sydbanks lejemål udgør ca. 2600 m2 og kommer til at huse ca. 100 medarbejdere. Byggeriet er 9 etager højt.

Det samlede projekt er tegnet af Arkitema og Midtconsult er ingeniør herpå.

Finanshusene er LEED Gold certificeret.

keyboard_arrow_up