Godsbanen Aarhus

Bygherre

KPC

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter

Ingeniør

INGENIØR'NE A/S

Omfang

3.500 m2

Opstart

2020

Aflevering

2021

Godsbanearealerne i Aarhus har gennem de sidste år udviklet sig fra et råt industriområde til en ny kreativ bydel, der i dag er et centralt samlingspunkt for et spirende iværksættermiljø og en lang række kulturelle begivenheder.

Projektet

I den spirende og kreative bydel skal KPC opføre to nye boligbyggerier, som vil bestå af et lejlighedsbyggeri med arkaden og erhvervslejemål i stueplan, samt 5 Townhouses med private haver samt terrasser, endvidere 1 større penthouselejlighed.

Gårdrummet skal fungere som et offentligt byrum med grønne oaser, legeområde og fælleshaver.

Lejlighed og erhervslejemål

Lejlighedsbyggeriet vil bestå af 45 lejligheder med altaner, fælles tagterrasse og cykelparkering tilknyttet. Lejlighederne ligger i et spænd fra 35 – 65 m2, alle lejligheder er 2-værelses og de største er tænkt som fleksible lejligheder til parret eller som delelejligheder.

De nederste etager i projektet bliver indrettet som mindre erhvervslejemål – her kan indrettes cafeer, gallerier, værksteder eller små butikker, hvilket vil være med til at skabe liv og aktivitet i gadeplan.

Arkitektur

Det arkitektoniske koncept tager afsæt i Godsbanens industrihistoriske DNA, det samlede projekt bliver opført som to individuelle bygninger med hver sit udtryk. Bygningerne fremstår i grå og røde tegl, forbundet med stålkonstruktion samt grønne tage – et greb som er tro overfor Godsbanens eksisterende arkitektur, og som bevirker, at facaden mod Kjeld Tolstrups Gade ikke opleves monoton.

keyboard_arrow_up