Havneparken, Vejle

Arkitekt

Westergaard Arkitekter

Ingeniør

Cowi

Omfang

43.000 m2

Opstart

2002

 

Idet Tulips slagterivirksomhed blev flyttet væk fra de bynære og havnerelaterede arealer i Vejle, overtog KPC den ca. 35.000 m2 store grund og arbejdet med at udvikle en ny bydel lige øst for banegården i Vejle.

Planforholdene var på plads i 2002, og de efterfølgende år blev der opført en række byggerier i form af et finanscenter for Danske Bank, kontorbyggerier samt byggerier med udlejningsboliger, der blev solgt til Finanssektorens Pensionskasse.

Den Hvide Facet 

Det første spadestik til højhuset Den Hvide Facet, der meget tydelig ses fra Vejle Fjord broen blev taget i 2004. Den Hvide Facet består dels af en række kontoretager i bunden og derudover 57 private boliger, fordelt på i alt 17 etager.

"Trianglen"

Herefter er området videreudbygget med et kommunalt jobcenter, og i 2017 påbegyndte KPC bebyggelse af det næstsidste delområde på Tulipgrunden. På delområdet, kaldet "Trianglen" er der opført to højhuse på henholdsvis 9 og 12 etager, hvor der er henholdsvis 27 almene familieboliger til Boligforeningen Domea i det ene højhus og 32 private ejerboliger i det andet højhus.

 

 

Det sidste byggefelt

Det sidste byggefelt på Tulip-grunden er ved at blive realiseret, idet der i 2018 er indgået aftale med boligforeningen AAB om opførelse af 44 ungdomsboliger på dette byggefelt. Med gennemførelsen og afslutningen af dette byggeri er Tulip-grunden fuldt udbygget.

keyboard_arrow_up