Højhus Værkmestergade, Aarhus

Bygherre

Hans Lorenzen

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

Rambøll Danmark A/S

Omfang

34.000 m2

Opstart

2011

Aflevering

2014

I efteråret 2011 opførte KPC et hotel- og kontorbyggeri til brug for Comwell Hotel, Bech Bruun Advokatfirma og Deloitte på Værkmestergade, som ligger tæt ved banegården i Aarhus.

Huset er udviklet af KPC i samarbejde med brugerne, således at der opnås et samlet hus med synergier for brugernes virksomheder. Investor på det samlede projekt er bygmester Hans Lorenzen fra Aarhus, som også får bolig øverst i huset.

Hotel, konference samt kontorlejemål

Højhuset er 23 etager, der indeholder et hotel med 240 værelser og konferencefaciliteter til 1.000 mennesker samt kontorlejemål. Højhuset er udformet som to slanke skiver sammenbygget omkring en let og transparent mellembygning.

Et rart opholdssted

Den nordligste skive er forskudt i forhold til den sydlige og er samtidig højere for at styrke det opadstræbende, slanke og dynamiske udtryk. På afstand giver de to slanke skiver Aarhus en elegant tilføjelse til byens skyline og tæt på er byggeriet takket være sin detaljering og de udadvendte funktioner et byggeri, det er rart at opholde sig ved og i.

Bæredygtig teknologi

Huset er opført efter de højeste standarder indenfor bæredygtig teknologi, og huset opfylder energikravene, der var gældende fra 2015. Der er integreret solceller i hele bygningens sydfacade samt på taget af bygningen. Den resterende del af facaden er beklædt med mørkt glas, som giver bygningen et elegant og stilrent udtryk.

Et dynamisk sted i Aarhus

Basen på 2 etager og højhuset danner tilsammen et bygningsanlæg, der både funktionelt og arkitektonisk vil bidrage til en revitalisering af et meget komplekst og dynamisk sted i Aarhus.

keyboard_arrow_up