Islandsbrygge byggefelt D

Bygherre

Pension Danmark A/S

Arkitekt

Henning Larsen Architects A/S

Ingeniør

Jens Peter Madsen ApS

Omfang

20.400 m2  inkl. p-kælder

Opstart

2019

Aflevering

2022

På Havnebryggen Sirius skal KPC opfører 116 bæredygtige lejligheder og erhverv. Bebyggelsen består af to tårne, på hver især 14 etager, fordelt på 14.000 m2. Der bliver anlagt en parkeringskælder på i alt 6.400 m2. De 116 lejligheder fordeler sig på enheder i størrelsen 72-171 m2. Alle lejlighederne bliver opført med altaner.

Den centrale plads

Størstedelen af stueetagen får udadvendte funktioner. De skal understøtte bylivet ved den centrale plads, der ligger og forbinder vejen Islands Brygge med havnekajen og den fremtidige cykel- og gangbro over havneløbet til Enghave Brygge.

Bæredygtige boliger

I alle byggeriets facetter er bæredygtighed et nøgleord. Alt fra materialevalg, til det arkitektoniske udtryk har sine rødder i bæredygtighed. Ejendommens facade er stærkt domineret af altanarealer, med indbyggede altankasser. Her er hensigten at grøn beplantning, skal præge facaden, uden at lysindfaldet i lejlighederne forringes. Planterne vandes kontinuerligt af ejendommens eget selvvandingssystem, bestående af opsamlet regnvand, der derved genanvendes. Byggeriet forventes at modtage DGNB GULD bæredygtighedscertifikatet.

Læs mere www.havnebryggen.dk

 

 

keyboard_arrow_up