Kousgaards Plads, Herning

Bygherre

Herning kommune

KPC A/S

Arkitekt

Årstiderne arkitekterne

Ingeniør

Sweco A/S

Omfang

38.400 m2 incl. p-kælder

Opstart

2008

Aflevering

2010

KPC har sat sit markante aftryk på flere bydele i Herning, ikke mindst Herning midtby med området omkring Kousgaards Plads.

Området

Området er udviklet med ældreboliger, Mediehuset Herning Folkeblad, DGI Vandkulturhus med moderne inden- og udendørs faciliteter til fitness, wellness og vandaktiviteter, DGI-Hotel med 152 værelser og direkte gangbro til Herning Kongrescenter samt et 45 meter højt højhus med 24 individuelle ejerlejligheder.

Under området har KPC stået for opførelsen af p-kælder i 3 etager samt efterfølgende udvidelse af denne, i forbindelse med opførelsen af 72 almene ungdomsboliger på grundstykket, ved siden af DGI-huset.

DGNB

De 72 ungdomsboliger indgik i pilotfasen og er et af de første almene boligbyggerier i Danmark, der er opført efter principperne i DGNB-DK til almene boliger. Byggeriet er udført som DGNB Sølv.

P-kælderen

P-kælderen har 415 parkeringspladser og er inddelt i flere zoner, til hotelparkering, parkering til DGI-huset's brugere samt offentlig parkering. Derudover indeholder p-kælderen aflåste områder til privatparkering.

keyboard_arrow_up