Nordhavn

Bygherre

Nordbassainet, PenSam, Danica, Havnekanten, Sundmolen 5.06, Keva, AP Pension

Arkitekt

Danielsen Architecture, Henning Larsen Architects, Årstiderne Arkitekter, Vilhelm Lauritzen, Arkitema

Ingeniør

Grontmij, ÅF, Alectia, Jens-Peter Madsen

Omfang

72.179 m2

Opstart

2014

Aflevering

-

Nordhavn er en bydel i udvikling, og den fantastiske beliggenhed med udsigt over Øresund har gjort området meget eftertragtet. KPC har medvirket til udviklingen af Nordhavn med over 400 boliger, hvoraf nogle er placeret i boligkarréerne i Århusgadekvarteret, og KPC vil fremover bidrage til udviklingen, senest med igangsætning af nyt konferencehotel til Comwell.

Boligkarréerne

Boligkarréerne består af eksklusive ejer- og lejerlejligheder i tre til seks etager. Særligt kendetegnende for boligerne er det arkitektoniske udtryk. Med lave brystninger og hjørnevinduer sikres udsyn til Øresund og særlig karakter for boligen blandet med variation i facadeudtrykket. Her er der med facadespring, forskellige materialer og farvesætning skabt detaljer og personlighed for hver karré. Flere af byggerierne har solcelleanlæg på taget samt fællesrum til beboerne, og selve lejlighederne er opført i klassisk københavnsk stil med gennemlyste lejligheder.

Havnepark

På kajen ud for Århusgadekvarteret er der etableret et spændende promenadeforløb, der har stort potentiale for at blive en ny havnepark med dets varierede udbud af attraktive muligheder – heriblandt både caféer, kaffebarer og bagerier.

Bylivet

Med den brede promenade samt det omkringliggende vand er Nordhavn et sted, der tiltrækker folk i alle aldre. Med et havnebassin, torvet med cykelparkering i terræn, en biograf samt et træningsanlæg ovenpå et parkeringshus appellerer Nordhavn bredt. De mange forskellige erhverv i boligkarréernes stueetager ligger især også til grund for bylivet, der både tiltrækker Nordhavns beboere og folk udefra.

keyboard_arrow_up