Nordhuset

Bygherre

Skanska Øresund A/S

Arkitekt

Sahl arkitekter A/S

Ingeniør

COWI A/S

Omfang

5.100 m2

Opstart

2010

Aflevering

2011

Opførelse af miljøvenligt Green Building og LEED certificeret kontorbyggeri i 2 etager med udsigt over Øresund.

Nordhuset kendetegnes først og fremmest ved beliggenhed lige ud til Øresund i gåafstand fra lufthavnen og Metro.

Huset er et 5000 m² stort hus fordelt på 2 etager, hvoraf foreløbigt den ene er indrettet af KPC samtidig med opførslen af huset.

Sandwich elementer

Facaden er opbygget af præfabrikerede sandwich elementer med beton indvendigt og teglsten udvendigt. Facaden er efterfølgende farvefilset. På gavlene er der monteret glas alu partier, hvilket giver en unik udsigt over Øresund mod øst.

Målsætninger

Indvendige indretning er en kombination af storrumskontorer og cellekontorer, adskilt af hhv. gips- og glasvægge. Blandt målsætningerne var at skabe en fremtidssikret miljøvenlig bygning, som lever op til kravene i EU's Green Building certificering. Dette opnås bl.a. ved et køleanlæg, som arbejder sammen med varmeanlægget i det enkelte rum via automatik. 

Bæredygtighed

Der er ligeledes automatiske solgardiner på hhv. syd, vest og øst facaden. Derudover er bygningen certificeret efter den bæredygtige amerikanske LEED-mærkningsordning i kategorien Platinum. LEED stiller krav til kriterier som bæredygtig grund, vandforbrug, energi og atmosfære, materialer og ressourcer, indeklima samt innovation og designproces.

keyboard_arrow_up