Nyt domicil for Siemens i Ballerup

Bygherre

PenSam Liv

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

12.000 m2

Opstart

2011

Aflevering

2013

Et femetagers nyt dansk domicil til Siemens spækket med den tyske industrigigants nyeste teknologiske løsninger, bliver samtidig et af de første danske byggerier certificeret efter den amerikanske bæredygtige LEED-mærkningsordning GOLD.

Teknologisk state of the art domicil til Siemens

Til efteråret 2011 går projektudvikleren og totalentreprenøren KPC i gang med byggeriet af et nyt dansk domicil til Siemens med PenSam Liv som investor.

Forenklet hvid rektangel

Den femetagers høje erhvervsbygning i Ballerup bliver en moderne, forenklet hvid rektangel med et abstrakt udtryk – i smuk harmoni med Siemens’ eget designunivers. 

Dertil bliver det nye domicil spækket med udvikling på baggrund af den teknologi, der har gjort Siemens til en globalt førende industrigigant.

State of the art intelligente

Det drejer sig blandt andet om state of the art intelligente bygningsinstallationer opbygget af flere typer elektriske komponenter, automatisk brandalarmering (ABA), omfattende sikkerhedssystemer i form af blandt andet adgangskontrolsystemer (ADK), automatiske indbrudsalarmer (AIA) og tv-overvågning (CCTV).

Bæredygtig mærkningsordning

Udover de avancerede teknologiske løsninger bliver det nye domicil også et af de første byggerier herhjemme certificeret efter den bæredygtige amerikanske LEED-mærkningsordning. Den stiller krav til kriterier som bæredygtig grund, vandforbrug, energi og atmosfære, materialer og ressourcer, indeklima samt innovation og designproces.

Gennemgående atrium

Indvendigt samler et gennemgående atrium, huset på tværs af etagerne. I stueplan er alle offentlige funktioner som reception, showrooms, kantine, møde- og undervisningslokaler samlet. Mens de øvrige etager er forbeholdt fordybelse, arbejde og samarbejdet med kollegerne.

Udvendigt kommer bygningen beklædt med lys beton til at fremstå hvid, enkel og abstrakt ved hjælp af vinduesbånd, der springer i højden.

keyboard_arrow_up