Nyt Psykiatrisk Center samt 1.200 boliger

Bygherre

Region Midtjylland / KPC

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

Grontmij A/S

Omfang

50.200 m2 / 115.000 m2

Opstart

2014

Aflevering

2018 / 2024

Danmarks hidtil største OPP-projekt samt udvikling af ny bydel omkring det hidtidige psykiatriske hospital i Risskov.

I samarbejde med pensionskassen PKA har udviklings- og entreprenørkoncernen KPC vundet OPP-projektet om etableringen af det nye psykiatriske hospital i Skejby. Et byggeri til 1,3 mia. kr., som bliver en del af Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Udover PKA og KPC er også den tekniske entreprenør Wicotec Kirkebjerg A/S en del af konsortiet bag hospitalsbyggeriet.

Hospitalet omfatter

Hospitalet omfatter en voksen- og en børnepsykiatrisk afdeling med ambulatorier og sengeafsnit på i alt 40.000 m² samt en selvstændigt beliggende retspsykiatri på 10.000 m². KPC har samarbejdet med vores egne rådgivere, Arkitema, Grontmij og Wicotec Kirkebjerg både kreativt og målrettet.

En helt ny bydel

Sammen med OPP-projektet i Skejby glæder KPC sig samtidigt over at være del af konsortiet, der skal stå bag udviklingen af en helt ny bydel – Bindesbøll Byen - i Risskov i området, der hidtil har dannet rammen om den psykiatriske behandling i Aarhus. Her samarbejder KPC med Lærernes Pension og PKA med planen om en ny bydel med udgangspunkt i Bindesbølls smukke og kulturhistoriske bygninger.

115.000 m2

I alt rummer projektet i Risskov 115.000 m2 - fordelt på godt 1.200 nye boliger - indrettet i dels de historiske bygninger, dels i nybyggeri i området.

På baggrund af den udarbejdede helhedsplan for området vil der i samarbejde med Aarhus Kommune blive udformet en lokalplan.

keyboard_arrow_up