Odeon — Odense Musik og Teaterhus

Bygherre

KPC Herning A/S

Arkitekt

C. F. Møller Danmark A/S

Ingeniør

COWI A/S

Omfang

32.000 m2 incl. p-kælder

Opstart

2014

Aflevering

2016 - 2017

KPC har stået for opførelsen af Odenses nye musik- og teaterhus, også kaldet "Odeon".

Lejemålet til Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole udgør ca. 6.500 m² af det samlede projekt. Der er tale om yderst komplekst undervisningsbyggeri qua de skærpede lydkrav. I forbindelse med projektet er der gennemført en omfattende brugerinddragelse da der er tale om skræddersyet undervisningsbyggeri.

Salen

Projektets omdrejningspunkt er en multianvendelig sal med plads til ca. 1800 mennesker. Efter projektets afslutning har Odense Kommune købt Salen med tilhørende foyerområde samt restaurant og køkkenfaciliteter, hvor man efter planen kommer til at afholde koncerter, skuespil og andre optrædener. Salen vil desuden blive anvendt til konference- og kongresformål. 

Parkering

På Thomas B. Thrigesgade stod KPC for byggestyringen af 10.000 m² parkeringskælder indeholdende ca. 270 parkeringspladser i en etage.

I forbindelse med opførelsen af Odense teater, musik og konferencehus ODEON, blev der opført en parkeringskælder med 125 stk. P-pladser i niveau 01, og 115 stk. P-pladser i niveau 02.

Derudover indeholder projektet cykelparkering med 277 stk. Cykelparkeringspladser.

Disse parkeringskældre med henholdsvis 270 og 240 bilparkerings- pladser og 277 cykelparkeringspladser er efterfølgende bygget sammen med de øvrige p-arealer i projekt ”Fra Gade til By – omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade”, og fremstår i dag som et sammenhængende parkeringsanlæg under terræn der sikrer, at parkering er meget centralt i forhold til bylivet.

 

 

keyboard_arrow_up