OPP Banedanmark Ringsted

Bygherre

KPC København A/S

Arkitekt

Henning Larsen Architects

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

9.200 m2

Opstart

2018

Aflevering

2020

OPP kontakt vedr. opførelse af nye lokaler til Banedanmark i Ringsted.

Ejendommen er solgt til Pension Danmark, som i forbindelse med købet har indgået driftsaftale med KPC.

Dynamisk virksomhedskultur

Omkring 270 Banedanmark-ansatte får daglig arbejdsplads i det nye domicil, som også skal fungere som internt uddannelsescenter for Banedanmark. Husets tre etager er forbundet på kryds og tværs af et centralt rum med cafeer, uformelle mødefaciliteter og øvrige fælles funktioner. På den måde gør huset op med det traditionelle atriumhus, hvor bygningen kerne er fuldstændig åben.

Det centrale omdrejningspunkt

Mængder af dagslys og rum for interaktion i det 9200 m² store kontorhus. Den bredde hovedtrappe, som ligger mellem kantinen og uddannelsescentret i stueetagen, leder ikke bare op til arbejdspladserne. Den kan også bruges til korte ophold eller som åbent auditorium i forbindelse med åbent hus, receptioner, informationsmøder e.l. og vil blive et omdrejningspunkt i brugernes hverdag.

 

Røde genbrugstegl

Ringsted kaldes også ’byen med de røde tage’ og den røde teglsten er flittigt brugt til mange af byens bygninger. Traditionen med brug af røde teglsten som det lokale byggemateriale videreføres ligeledes i den nye ejendom, ved at byggeriet er opført af genbrugsmursten.

keyboard_arrow_up