Papirtårnet

Bygherre

Aberdeen Asset Management Denmark A/S

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

11.700 m2

Opstart

2018

Aflevering

2020

Papirtårnet er det eksklusive højhus ved bredden af Silkeborg Langsø, som er en blanding af bolig og erhverv.

Papirtårnet er med sine 70 meter et markant byggeri, beliggende i naturskønne, bynære omgivelser.

Markerer sig tydeligt

Højhuset markerer sig tydeligt i de meget lavere omgivelser, og får en moderne karakter. Facadernes opdeling i mindre felter i flammende tegl nedbryder højhusets skala, og teglstens-felterne fremviser en variation af mønstre og et spil i teglens rødlige toner.

Opleves forskelligt

Facadens murværk og glaspartier opleves forskelligt, alt efter om man befinder sig langt fra eller tæt på bygningen, og de nøgterne, men fint detaljerede murflader og dimensioner refererer til den industrielle skala, karakter og historie, der er kendetegnende for hele området.

Tårnet indeholder en blanding af boliger og erhverv, med 1.000 m² erhverv i stueetagen. De øvrige etager, hvorfra der er en enestående udsigt over sø, skov og by, vil blive udformet som ejerboliger.

Papirtårnet danner rammen

Papirtårnet danner rammen om 83 boliger mellem 83 og 229 m², alle med rummelige altaner og med egen parkeringsplads i Papirhusets p-kælder. På de to øverste etager er der placeret fire luksuriøse penthouselejligheder i to etager på hver 250 m². Alle lejligheder er designet med store vinduespartier, der giver panoramisk udsyn over de pragtfulde, vidtstrakte omgivelser.

Papirtårnet er et byggeri i særklasse, både hvad angår arkitektur, materialer og dimesioner, og vil opleves som et nyt pejlemærke i Silkeborg.

keyboard_arrow_up