SAXO Bank Hovedkontor i Hellerup

Bygherre

Carlsberg Ejendomme

Arkitekt

3 x Nielsen Architects

Ingeniør

Rambøll A/S

Omfang

22.500 m2 inkl. p-kælder

Opstart

2006

Aflevering

2008

KPC har i perioden 2006 – 2008 opført kontorejendommen SAXO Banks nye hovedkontor. En domicilbygning der er tegnet af 3 X Nilsen og som udskiller sig meget markant fra de øvrige bygninger i området.

En helt imponerende facade

Bygningens helt imponerende facade er udført i glas og stål der former sig, vinkler sig og drejer sig omkring bygningen og giver den en helt unik form. Den udstråler handlekraft og ”brander” SAXO Banks cutting edge profil.

Åben og udformet

Indvendigt er bygningen åben og udformet omkring en stor cirkulær trappe, der nærmest som et kunststykke snor sig op gennem bygningen. De enkelte etager varierer omkring trappen både i planet og vertikalt med dobbelthøje rum på flere plan.

Bygningens indretning

Bygningens indretninger er udført både åben og gennemsigtig i stor udstrækning, bl.a. med stort ovenlys over atrium omkring hovedtrappen. Der er indrettet stort fitnessrum med tilhørende omklædning, et stort produktionskøkken til betjening af 240 personer. På taget er der anlagt en stor tagterasse med udsyn ud over Sundet.

Under bygningen er opført en stor parkeringskælder, hvorfra der er etableret en tunnelforbindelse under kanalen direkte over til butikscentret Waterfront.

keyboard_arrow_up