OPS - Skanderborg Fælled

Bygherre

Skanderborg Kommune

Arkitekt

Schmidt Hammer Lassen

Ingeniør

Bascon

Omfang

14.958 m2

Opstart

2014

Aflevering

2016

Det nye folkelige samlingssted fremstår som en samling af flere bygninger, opdelt i fire zoner; ankomst, mødecenter, idrætsfaciliteter og administrationscenter.

Alle funktioner sammenbindes af ankomstområdet, som strækker sig tværs gennem anlægget. Fra ankomstområdet er der direkte kig til både byrådssal og idrætshal.

KPC står for bygningsdriften i en 15-årige periode.

Landskabets potentiale

Skanderborg Fælled er et sted, hvor bygningens funktioner er åbne og tilgængelige, og hvor det store potentiale i det omkringliggende landskab udnyttes optimalt.

Plads til mange

Idrætsfaciliteterne består af en dobbelthal, som kan inddeles i to håndboldbaner med plads til omkring 1.700 siddende tilskuere. I dobbelthallen kan der åbnes ud mod landskabet, hvilket giver mulighed for at afholde events, som foregår både inde og ude. Administrationsbygningen får plads til 700 arbejdspladser.

Bæredygtige tiltag

I bygningsdesignet arbejdes med flere bæredygtige tiltag som optimal udnyttelse af dagslys, naturlig ventilation og en effektiv klimaskærm. Grønne planter benyttes på udvalgte facader som solafskærmning, mens indendørs plantevægge øger biodiversiteten og bidrager til et godt indeklima i bygningen.

Byggeriet er DGNB certificeret med Platin.

keyboard_arrow_up