Slotshusene

Bygherre

FSP Pension

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

Rambøll A/S

Omfang

12.500 m2

Opstart

2006

Aflevering

2008

Husene med det bløde organiske og moderne udtryk 

Bebyggelsen består af 16 toplans rækkehuse og 40 et-plans gårdhavehuse i kulbrændte grå teglsten. I den slangende bevægelse bliver bebyggelsen opdelt i mindre boenheder. Hver enkelt bolig ligger forskudt i forhold til i hinanden – såvel vertikalt som horisontalt – hvilket fremhæver boligernes individuelle karakter.

Bebyggelsens fællesskab

På det centrale torv og i fælleshuset skabes rammen om bebyggelsens fællesskab, mens halvoffentlige torve omkring boligerne danner ramme om trygge og overskuelige nabofællesskaber. Fra øverste etage i rækkehusene, som er i to plan, er der udsigt til Øresund.

De gode lyskvaliteter

De gode lyskvaliteter forstærkes blandt andet af et markant skråtstillet tag, der med vinduer åbner sig op mod lyset og udsynet. På nærmest periskopagtig vis hæver vinduerne sig op over den øvrige del af tagkonstruktionen for at indfange lyset. De bidrager med et højt sidelys og et varieret lysspil.

Vue over åben landskab

De bedst beliggende rækkehuse har et flot vue over det åbne landskab og Kokkedal golfbane. Mod vest ligger det lille Kokkedal Slot.

Udover at udnytte de gode udsigtsmuligheder er boligerne disponeret ud fra ønsket om at skabe lyse boliger med mulighed for dagslys fra to sider i det centrale opholdsrum.

keyboard_arrow_up