Slotsmøllen, Kolding – Bibliotek

Bygherre

Kolding Kommune

Arkitekt

Arkitema K/S

Ingeniør

Grontmij A/S

Omfang

7.500 m2

Opstart

2004

Aflevering

2005

Ved banegården og rutebilstationen midt i Kolding har KPC udviklet og opført et stort bygningskompleks i 6 etager på i alt 23.700 m², kaldet Slotsmøllen.

Projektet består foruden det nedenfor beskrevne bibliotek af et hotel på 4.800 m² med 132 værelser og café, 46 ejerboliger på i alt 6.100 m², butiks- og kontorlokaler på i alt ca. 700 m² samt en parkeringskælder.

Det hele menneske i en foranderlig verden

Kolding Bibliotek åbnede i januar 2006 dørene for et dynamisk informations-, lærings- og kulturhus. Tanken om det hele menneske i en foranderlig verden har været omdrejningspunkt i både planlægning og indretning af biblioteket.

Hjertet i biblioteket

Som det første bibliotek i Skandinavien drives dele af biblioteket i samarbejde med private virksomheder (såkaldte Offentligt Private Partnerskaber, OPP). Biblioteket er udført i gedigne og robuste materialer og er indrettet med et atrium, der er selve hjertet i biblioteket. 

Udsigt til Slotssøen

Herfra kan man overskue hele biblioteket, det indvendige torv, de skulpturelle spindeltrapper til de overliggende etager, og herfra har man som bruger, personale eller besøgende den skønneste udsigt til Slotssøen gennem bygningens transparente facade.

keyboard_arrow_up