Sluseholmen

Bygherre

Nordkranen, Danica

Arkitekt

Kasper Danielsen, Gröning Arkitekt, Årstiderne Arkitekt

Ingeniør

Moe, ÅF

Omfang

109.600 m2

Opstart

2006

Aflevering

-

Sluseholmen er særligt kendetegnet ved de mange kanaler, der snor sig mellem boligerne. Navnet er baseret på Slusen, der ligger i den sydlige del af Sluseholmen, og som regulerer vandgennemstrømningen i havnen og kanalerne i København. Slusen fungerer samtidig som en bro mellem Amager og Sluseholmen.

Det er en levende og moderne bydel, hvor KPC har opført over 1000 boliger i form af både ejer- og lejerboliger, og hvor serviceerhverv samt byliv spiller en stor rolle.

Boligkarréerne

Selve boligkarréerne ligger på anlagte øer og består af kanalhuse og etageboliger på mellem tre og syv etager. Selve kanalerne er fundamentet for boligernes opbygning, da udsigt over og adgang til vandet har haft stor betydning. Derfor er altaner og tagterrasser – både private og fælles – kendetegnende for boligerne, og nogle af altanerne i stueetagen har direkte adgang til vandet fra en lille trappe.

Facaderne

Selve boligkarréernes udtryk er meget varierende. Der er lagt vægt på facadevariation med brug af forskellige materialer, farver samt facadespring, hvilket skaber en unik sammensætning af hyggelige boliger, der er præget af hver sin personlighed grundet det arkitektoniske udtryk. Gaderne mellem boligkarréerne samt gårdrummene har dog samme identitet.

Udelivet

Sluseholmen er en bydel i udvikling. Med kanalerne i fokus er der bl.a. anlagt et havnebassin, som flittigt bliver brugt året rundt, og der er mulighed for at sejle med den hyggelige havnebus til indre by. I facadelængden er der publikumsorienterede erhverv som stemningsfyldte caféer og gode dagligvarebutikker med friske råvarer, og når man drikker sin kaffe med en udsigt over kanalerne og Amager Fælled, glemmer man hurtigt, at man befinder sig i en storby.

keyboard_arrow_up