Stadion Messecenter Herning

Bygherre

Messecenter Herning

Arkitekt

Kobra Arkitekter

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

16.000 m2

Opstart

2003

Aflevering

2003

UEFAs stadionkrav opfyldes på en vindblæst mark i Herning

Nærhed og sammenhold

Arenaen giver med sine afrundede hjørner en fornemmelse af nærhed og sammenhold. Derudover er banens belysning placeret således, at det på intet tidspunkt genere tilskuerens udsyn over banen.

16.000 m2 til FC Midtjylland

På en åben forblæst mark blev der på bare 11 måneder bygget et nyt moderne fodboldstadion på 16.000 m². Arenaen danner rammen om FC Midtjyllands hjemmekampe med plads til 12.000 på tilskuerpladserne, heraf 7500 siddende. Stadionet lever op til kravene for UEFA Cup kampe, og kan anvendes i forbindelse med afholdelse af større koncertarrangementer og udstillinger.

På den ene langside er der en 3 etages hovedbygning, som med sine 5000 m² indeholder alt hvad man kan ønske sig.

3 etages hovedbygning

Stueetagen indeholder foyer i 2 etager, med udkik gennem spillergangen til banen. Derudover er der fanlounge, fanshop samt spiller- og omklædningsfaciliteter. På 1. sal finder man presserum og FC Midtjyllands administration og øverst en VIP-lounge med restaurant og adgang til sky-boxen, som hænger under taget. I sky-boxen findes kommentatorboxe, tv-platforme samt særskilte VIP-lokaler.

Det store tag  som overdækker tribunerne, bliver båret af store fritstående profiler, som indrammer det samlede stadion.

keyboard_arrow_up