Teglholmen

Bygherre

Teglværkshavnen, 3B, Havnekanten

Arkitekt

Vandkunsten, Årstiderne Arkitekter, Holscher Nordberg

Ingeniør

Lemming & Eriksson, AI, Arne Elkær, ÅF

Omfang

51.356 m2

Opstart

2005

Aflevering

-

Teglholmen er en videreudvikling af kanalbyen Sluseholmen. De to bydele er forbundet med en arkitektonisk bro, der samtidig separerer Teglværkshavnen og Sydhavnen. Uanset hvor på Teglholmen, man bor, er man sikret følelsen af at være nær vandet, og selve vandet og kanalerne er i høj grad indarbejdet i udviklingen af de forskellige boligtyper. Derudover er Teglholmen en moderne bydel i udvikling – en udvikling, som KPC har og fortsat vil bidrage med at udvikle.

Boligtyper

På Teglholmen kan man finde forskellige boligtyper; alt fra rækkehuse i tre etager til ejer- og lejerlejligheder i boligkarréer, der er op til syv etager. Boligerne er udviklet med tanke for det omkringliggende vand, hvilket nogle steder ses ved, at både private og fælles tagterrasser ligger placeret med kig til vand. Med øje for arkitektur er det værd at lægge mærke til boligernes varierede facader i form af facadespring, materialer og farvesætning.

Sømærket

Et af de byggerier, hvor vandet har særlig stor betydning, er Sømærket. Her har KPC bygget 118 ejer- og lejerboliger i galvaniseret stål med sorte, velproportionerede facader. Ud af de seks boligblokke er fire placeret på en nyanlagt boligø i havnebassinet, hvormed man i høj grad mærker nærheden til vandet. Byggeriet blev desuden nomineret til Mies van der Rohe Prisen i 2009.

Torvet

Teglholmen oser af liv hver dag. Den nybyggede skole, Skolen i Sydhavnen, tiltrækker børnefamilier, og derudover er stueetagerne i boligkarréerne fyldt med caféer og dagligvarebutikker. Torvet, der ligger ud til den store kanal, er hyppigt besøgt i sommermånederne, hvor der bl.a. er hyggelige og sjove arrangementer for alle aldersgrupper.

keyboard_arrow_up