Tobaksvejen 12, Gladsaxe

Bygherre

Skanska Øresund

Arkitekt

Aarhus Arkitekterne

Ingeniør

ÅF Buildings Denmark

Omfang

4.710 m2

Opstart

2014

Aflevering

2015

Alfa Lavals eksisterende domicil i Gladsaxe er blevet udbygget med en ny selvstændig bygning.

Den nye fløj er i 4 etager, og tilføjer ca. 4.700 m2 til det eksisterende byggeri. Den ny bygning er udført vinkelret på den eksisterende og forbindes ved en glasbygning. Herudover er der etableret en ny hovedindgang, som forbinder de to bygninger i stueetagen.

Glatte betonelementer

Det arkitektoniske greb tager udgangspunkt i den eksisterende bygning. Den ny fløj fremstår i hvide glatte betonelementer og har aflange vindueshuller, der forskydes et halvt modul pr. etage. Således opstår et mønster i skiftegang, som en perforeret skærm, der er foldet omkring bygningshjørnerne.

Glas-mellembygning

Bygningen er organiseret med ny hovedindgang i en glas-mellembygning, der på grund af de terrænmæssige forhold optager en forskydning på en meter i stueetagen. I stueetagen placeres ny fælles kantine og tilberedningskøkken til ialt 250 pers. Endvidere etableres mødelokaler og 2 cab-inn værelser for overnattende gæster.

Ny hovedeindgang 

Ved kantinen og over mellembygningen er der udført gennemgående glasfacade. Udendørsophold er placeret i forbindelse med kantinen, orienteret mod syd og øst på en løftet terrasse med beplantet skrænt mod parkeringsplads og indkørsel.

Der er indrettet 75 arbejdspladser pr. etage i storrumskontorer og cellekontorer.

Sin egen karakter

Den ny bygning fremstår med sin egen karakter, der i kombination med den eksisterende bygning danner et samlet kompleks, der materialemæssigt forenes med hvide betonelementer.

keyboard_arrow_up